maandag 15 december 2014

Voorstelling in de bib

Het donkere Beestenbos

We hebben met de cursus ‘Woord en muziek’ naar de bib getrokken van Tielt om een spannend verhaal voor te brengen. Wij hebben ons gebaseerd op het verhaal van ‘Rikki durft’.

Het verhaal ging als volgt:
Er waren eens 2 konijnen die zich aan het vervelen waren. Plots vindt het ene konijn een papier. Ze vouwen het open en het is een …. schatkaart! De 2 konijnen besluiten om op schattentocht te trekken. Dat was buiten het ambetante kleine konijnenzusje gerekend. Deze wil heel graag. De 2 grote konijnen maken haar duidelijk dat ze niet mee mag, want er zitten allerlei grote gevaarlijke dieren in het bos, daarom moet het kleine zusje thuis blijven. Onderweg naar de schat beleven de konijnen heel wat spannends, tot ze aan de schat komen…. Dan beseffen ze dat ze de schop vergeten zijn om de schat op te graven. Het wordt al donker en er zit niets anders op dan de tent op te zetten en te blijven overnachten. Er zijn heel wat enge geluiden en de konijnen worden al snel bang. De konijnen denken onmiddellijk aan allerlei enge monsters die steeds dichterbij komen en hun op willen peuzelen. Maar het is helemaal geen eng monster, nee, het is het kleine zusje! Als de konijnen allemaal samen in de tent liggen, vallen ze in slaap. Het kleine zusje wordt wakker en gaat alleen op schattentocht. Niet veel later worden de andere konijnen wakker en denken ze dat het zusje ontvoerd is door het enge monster. Ze gaan onmiddellijk op zoek naar het zusje, gelukkig vinden ze haar snel en delen ze de schat met elkaar.
Het toneel voorbrengen in de bib was super leuk, we hebben ook heel goede commentaren gekregen. Het was m.a.w. een heel leuke, gezellige en spannende avond voor de kleuters!

Nog enkele foto’s van ons toneelstukje:








Tot de volgende keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten